duminică, 18 ianuarie 2015

Sfaturi pentru o campanie Google AdWords eficienta

         Canalele de vanzare web sunt in foarte stransa legatura cu vizibilitatea pe motoarele de cautare. Promovarea prin campanii Google AdWords reprezinta modalitatea principala de generare imediata a acestei vizibilitati.
           Studiile facute de-a lungul timpului ne-au aratat ca mai mult de 9 din 10 utilizatori al serviciilor pe internet folosesc Google pentru a gasi produsele si serviciile de care au nevoie, produse si servicii care sa se incadreze in bugetul lor maxim. Se pare ca cei mai multi dintre acestia considera relevante primele rezultate ale cautarilor efectuate in Google. Pe masura ce un site este mai jos, scade posiblitatea accesarii acestuia de catre un potential client.
Google, fiind un motor de cautare precum Alexa, Yahoo, Bing…etc returneaza 2 tipuri de rezultate atunci cand este efectuata o interogare:
-          Rezultatele Platite (anunturi cu plata, setate prin intermediul campaniilor google adwords)
-          Rezultatele Organice (afisate ca urmarii a promovarii SEO a site-ului).
Pe langa prezenta in prima pagina Google, reclamele tale vor fi afisate si pe siteurile de cautare partenere (ask.com, amazon.com etc) si pe proprietatile Google (Google Gmail, Youtube, Google Finance, Google Book Search etc).
            Se pot seta campanii google adwords atat pentru vanzarea unui produs sau a unui serviciu, cat si pentru castigarea de abonati noi la newsletter sau pentru intarirea BRAND-ului companiei.
Reclamele google adwords pot fi afisate dupa mai multe crietii, si anume:
-           Zona sau Locatie (la nivel de tara, judet sau oras)
-           Sex
-          Varsta
-          Interes
-          Dispozitiv folosit (de exemplu pentru se pot seta campanii special dedicate celor care folosesc dispozitivele mobile).
-          Limba (anunturile pot fi afisate doar utilizatorilor care vorbesc sau folosesc o anumita limba, de exemplu: romana).
Unul din cele mai importante aspect de care trebuie sa tineti cont inainte de a initia o campanie Google Adword este efectuarea unui Keyword Research, pentru a identifica cele mai competitive cuvinte cheie care sa fie representative pentru business-ul dumneavoastra. Alegerea cuvintelor cheie este primul si cel mai important pas care trebuie facut ca la carte pentru ca de el depinde succesul. Un tool foarte bun pentru realizarea keyword research-ului este folosirea intrumentului numit “Planificatorul cuvintelor cheie”, instrument oferit in mod gratuit de Google AICI.

Mult success!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu